Azteca Studios

Azteca Studios en z’n plezant zotte denktank bedenken zowel programma’s en reeksen voor TV, als formats voor kranten en andere geschreven media.

AZTECA vertrekt vanuit z’n respect en z’n band met een reeks van topsporters en andere bijzondere personages. In overleg met hen en in samenwerking met externe partners werkt het de ideeën uit. Het resultaat zal zelden onopgemerkt passeren.

Sport is niet altijd de kern, wel meestal de aanleiding. Door de sport willen we mensen en culturen leren kennen. We willen lachen en wenen. De achtergrond is soms belangrijker dan de voorgrond, de binnenkant boeiender dan de buitenkant.

We halen de muur tussen de beschermde topsporter en de geïnteresseerde fan naar beneden en doorbreken de oppervlakkigheid van de topsport. Steeds met een knipoog, een extra finesse of een originele invalshoek, zodat niet enkel de kijker en de lezer geprikkeld worden maar ook het (sportieve) sujet zelf.

AZTECA is een vat vol intrigerende (sport)verhalen en het wil dat vat graag uitgieten zodat mensen kunnen drinken. Soms nippen, soms zwelgen.

Mousa Dembélé in 'Rode Helden'

Mede-zaakvoerder Sven Van den Abbeele maakte in aanloop naar het WK 2014 voor Sporting Telenet een documentaire over Mousa Dembélé, in de reeks 'Rode Helden'.

De docu volgt de sportieve carrière van de Rode Duivel met meningen van topvoetballers en -trainers zoals Louis Van Gaal.

Daarnaast leren we voor het eerst de mens achter de topvoetballer kennen met nooit geziene beelden uit het privé-archief van de familie Dembélé.

Lees meer

Unieke editie voetbalmagazine Fan!

AZTECA en het voetbalmagazine Fan! (Het Nieuwsblad) werkten samen voor een unieke editie van het magazine in maart 2015 met Rode Duivels Jan Vertonghen en Mousa Dembélé als hoofdredacteurs.

Zij bepaalden de inhoud en vertelden even grappige als interessante verhalen en anekdotes die niemand kende. Lees via de link hieronder het uitgebreide interview met Jan en Mousa.

Lees meer

ING #Ready4France

In samenwerking met ING stond Azteca Studios in voor de Rode Duivels-kwalificatiecampagne #Ready4France met onder meer een opvallende campagnevideo met Rode Duivels Jan Vertonghen, Nacer Chadli en Mousa Dembélé in de hoofdrol en een doeltreffende social mediacampagne rond de video.

De campagne werd met succes overgenomen door de KBVB. Hou onze website in de gaten voor het vervolg in september 2015!

Lees meer